Grundig vask av takstein

Mann vasker tak med maskin

Ren Service medarbeider på oppdrag for vask av takstein med en spesialbygget maskin. Denne vil få bort alt fra mose, sopp, alger og annet smuss som har festet seg på taket.

Mose og alger gjør at taksteinen holder på fuktigheten, og dette bidrar til å senke takets levetid. Dersom vask av takstein ikke forekommer kan taksteinen bli skadet når frosten kommer, og at vannet rett og slett sprenger hele steinen når det blir til is.

Vi kan levere effektiv vask av takstein i Oslo, Viken (Akershus, Buskerud og Østfold).

Ren Service AS utfører takvask og rengjøring av både ny og gammel takstein. Etter vårt besøk vil ditt tak få et varig og flott resultat!

Hvordan vaske takstein?

Når det er behov for en ordentlig takvask, er det viktig at dette gjøres riktig. Her er hvordan vi utfører vask av takstein:

 1. Klargjør miljøvennlige produkter som virker som alge-/mosedreper
 2. Jobb fra toppen og ned, og bruk en høyttrykkspyler med lavt trykk til å spyle vekk mose på taksteinen
 3. Ikke la mosen samle seg i takrennen, tette takrenner kan føre til skader på boligen

Under ser du en video som viser hvordan vi utfører vask av takstein:

Hvorfor bør man vaske taket?

Regelmessig vask av takstein bidrar blant annet til god luftsirkulasjon. Ren Service AS vasker taket ditt med en spesialbygget maskin som fjerner mose på takstein, sammen med alger, sopp og annet smuss som måtte befinne seg der.  Dette gir en rekke fordeler:

 • Du får sjekket taksteinene

Vi ser etter om alle taksteiner fremdeles er hele og ligger riktig plassert. Stein som har blitt flyttet på og eventuelt skadet blir undersøkt og oppdaget, før det utvikler seg til et større problem.

 • Vi kontrollerer også piper og luftehatter

Dersom bly eller beslag er skadet kan det dannes fuktighet og lekkasjer som gir grobunn for mugg eller andre alvorlige skader i taket og ellers i huset.

 • Jord og løv fjernes

Dette må ryddes bort fra avløp, slik at vannet renner fritt ned.

 • Vi gir taket en grundig vask

Det er forebyggende å vaske taket, men fort gjort å skade det ved for hard bruk av høyttrykkspyler. Ren Service AS utfører en sikker og effektiv rengjøring.

 • Alger og mose elimineres

Algefjerner virker preventivt mot ny vekst av alger og mose på taket. Du får dermed et langvarig resultat!

Når vi vasker takstein blir resultatet alltid jevnt og pent. Det gjør underverker for utseendet på boligen din og styrker ditt tak med lang levetid!

Grundig takvask med rens av takrenner

Lør og barnåler hoper seg opp i takrenner

Rens av takrenner er viktig for at vannet skal kunne ledes vekk og unngå andre uforutsette skader på hus. Få bort løv og barnåler for å gi fri leide. Dette bør gjøres årlig. Hva med å få utført profesjonell rens av takrenner når vi først er på stedet for å utføre takvask?

Om ditt hus skal få en grundig takvask, så anbefaler vi også å få utført profesjonell rens av takrenner.

Dette er kostnadseffektivt, da vi utfører alt i en økt. Og i ettertid kan du føle trygghet i at ditt tak og dine takrenner ikke utgjør en fare for vann, fukt og muggskader i den nærmeste fremtid.

Vi kan også hjelpe med en fasadevask som inkluderer profesjonell vinduspuss for de som ønsker å gi huset et velgjørende «bad».

Impregnering av takstein

Når du har fått utført takvask og rens av takrenner, bør du impregnere taksteinen. Med et slikt beskyttelsesbelegg sikres taket både mot at mose skal få feste på takstein igjen med det samme, og mot frostskader. Takimpregnering gir et vannavvisende og pustende underlag som beskytter taket uten å gi fargeforskjell. Væsken trekker dypt inn og binder seg til porene i taksteinen – som gir økt levetid.

Impregnering av takstein er en rimeligere vei å gå enn å male taket.

Kontakt oss for en profesjonell takvask

Ren Service AS utfører rengjøring av både ny og gammel takstein, og etter vårt besøk vil ditt tak få et varig og flott resultat!

Ring oss på 22 06 06 00 for et uforpliktende tilbud på vask av takstein i Oslo, Viken (Akershus, Buskerud og Østfold)!

Kontakt oss

post@renservice.no

Ved å klikke send, godtar og bekrefter du vår personvernerklæring

 • Logo fra Selvaag
 • Logo fra Anthon Nilsen Eienddom
 • Logo fra Norsk moteforum
 • Logo fra Oxer Eiendom
 • Logo Maya eiendom
 • Logo fra Miele
 • Logo for DNV
 • Logo for Skanska
Click to interactive