Med utvendig husvask får man ikke kun et hus som ser nymalt ut. Man øker tiden mellom hver gang man trenger å male hus utvendig – og hindrer faktisk lekkasjer som ofte betyr utskifting av paneler eller det som verre er. Årstidene i Norge er harde mot tak, takrenner og yttervegger. Forsømt vedlikehold er en vanlig årsak til lekkasjer.

Husvask hjelper mot råteskader, sopp og alger

Bilde av takrenne som spyles, en del av utvendig husvask

Utvendig vask hjelper mot råteskader, sopp og alger. Det er viktig å foreta en skikkelig husvask før eventuell maling. Det forlenger holdbarheten i treverket.

Hvert år forårsaker sopp og råte skader store beløp – grunnet manglende vedlikehold.

Utvendig husvask i form av spyling av en kombinasjon av vann og riktig rengjøringsmiddel er den viktigste og rimeligste formen for vedlikehold for å unngå råte, sopp og alger.

Moderne og miljøvennlige malingstyper inneholder lite sopp- og algedrepende midler. I kombinasjon med milde vintre forårsaker dette algevekst gjennom hele året.

Video som viser hvordan vi utfører utvendig husvask:

Utfør husvask utvendig før du maler

Uansett om det er på tide å male et nytt strøk maling eller et ønske om å skifte utvendig farge på boligen – så bør man alltid starte med grundig vasking av hus. Den utvendige husvasken fjerner støv, pollen og andre partikler som ligger på overflaten, som igjen vil gi malingen kortere levetid og et mindre pent resultat.

Ofte vil en grundig husvask også avdekke at strøket med maling kan vente et par år til. Eller at det kanskje bare behøves maling på deler av veggen.

Det vil fort gå med flere timer til utvendig vask av hus før man finner frem pensler og maling. Mangler du utstyr, tid og motivasjon til å skrubbe husveggene før de males? Vi gjør jobben for deg, så kan du fokusere på malingen.

Utvendig husvask med teleskopstang.

Med riktig utstyr kommer man enkelt til slik at utvendig husvask kan gjøres på en riktig og forsvarlig måte. Dersom du skal male hus er det viktig med vasking av hus i forkant.

En del av det årlige vedlikeholdet

Om du får vannlekkasje inn i huset må du være forberedt på at forsikringsselskapet vil avslå dekning av utgiftene. Villa-forsikringer dekker vannskader, men ikke skader som oppstår på grunn av manglende vedlikehold.

Ved å få vasket husets fasade årlig – vil man ikke bare sitte igjen med et flott hus å se på. Man vil også stille sterkt mot forsikringsselskapet dersom man skulle være så uheldig å oppleve vannskader.

Utvendig husvask er derfor en billig forsikring.

Takvask og rens av takrenner

Om du vil ha profesjonell assistanse for husvasken fra Ren Service anbefaler vi også å se på muligheten for å få utført rens av takrenner og takvask.

Takvasken vil gi økt levetid i tillegg til et flottere tak, og vi utfører også en tak-kontroll. Eventuelle takstein som viser store tegn på slitasje eller takstein som har knukket vil bli avdekket slik at du kan sikre huset mot vannlekkasjer fra taket.

Takrenner er også en kjent årsak for vannlekkasjer, så ved å få utført rens av disse vil ditt hus sitt ytre være godt forberedt på nye årstider!

Kontakt oss for utvendig husvask

Ring oss på 22 06 06 00 for en prat om utvendig husvask av din bolig. Du kan også benytte kontaktskjema øverst til høyre på denne siden.

Kontakt oss

post@renservice.no

Ved å klikke send, godtar og bekrefter du vår personvernerklæring

  • Logo fra Selvaag
  • Logo fra Anthon Nilsen Eienddom
  • Logo fra Norsk moteforum
  • Logo fra Oxer Eiendom
  • Logo Maya eiendom
  • Logo fra Miele
  • Logo for DNV
  • Logo for Skanska